logo
Stan

“Zonder proberen kun je nooit iets leren”

Mijn naam is Stan de Rooij, ben 26 jaar en woonachtig in de buurt van Breda. Al vanaf jongs af aan ben ik altijd bezig. Atletiek, voetbal, breakdance of buitenspelen, ik zat nooit stil. School vond ik daarom niet leuk. Ik kreeg vaak te horen dat ik te druk was en wanneer ik merkte dat er werd gepest of ander onrecht plaatsvond werd ik erg boos en ik kon ik mijn woede vaak niet beheersen. Ook op de middelbare school voelde ik mij niet op mijn plek en liep ik de kantjes er vanaf, ik wilde niet leren. Dit was eigenlijk gek, omdat ik van nature onwijs graag leer. In deze tijd probeerde ik veel nieuwe sporten en ontstond mijn passie voor boardsporten, zoals snowboarden, kitesurfen, golfsurfen, skateboarden en wakeboarden. Ik wilde alles leren en overal de beste in worden. Hier ontstond mijn motto: “Zonder proberen kun je nooit iets leren”.

Image
Ontstaan stan coaching

Na de middelbare school kreeg ik gelukkig de kans om naar het CIOS te gaan, een school waar sport en bewegen centraal staat. Hier volgde ik de opleiding sport- en bewegingscoördinator en ontdekte ik mijn passie voor lesgeven. Ik begon met het geven van snowboard- en kitesurflessen. Na het afronden van mijn CIOS opleiding ben ik in het onderwijs gaan werken. Ik heb een aantal jaren gedragstrainingen gegeven, waarbij altijd bewegingsonderwijs werd gecombineerd met gedrag interventies. Later kwamen hier ook individuele trajecten bij waar wederom beweging en gedragsverandering centraal stonden. Deze trainingen en trajecten vonden in verschillende steden, dorpen en wijken plaats. De kinderen en jeugd, hun culturele achtergronden, problematieken en temperamenten waren daardoor erg uiteenlopend. Ik vond dit onwijs leuk om te doen en wilde daarom meer leren over gedrag en de omgang met mensen, jeugd en kinderen. Om deze reden begon ik aan een nieuwe opleiding, Omgangskunde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Met mijn passie en kennis van sport, mijn eigen ervaringen uit mijn jeugd en de kennis die ik op heb gedaan tijdens zowel mijn opleidingen als in het werkveld wil ik kinderen, jongeren en ouders helpen, handvatten en ondersteuning bieden. Hierom heb ik Stan-Coaching opgericht. Ik wil kinderen en jongeren een traject bieden dat ze helpt bij de dingen waar ze tegen aanlopen, maar dat tegelijkertijd leuk en op zoveel mogelijk vlakken leerzaam is. Iedereen verdient het namelijk om lekker in zijn of haar vel te zitten, ook wanneer stilzitten en een statig gesprek niet bij je passen.

Image

“Wij streven naar vertrouwen in het eigen kunnen”

Uitgangspunten

Bij Stan-Coaching geloven we dat iedereen de juiste keuzes kan maken, als ze maar de juiste kennis en inzichten hebben. Wij geloven dat leren een proces is dat aandacht en soms hulp nodig heeft. Deze aandacht en hulp willen wij bieden via een persoonlijk en op maat gemaakt traject waarin wordt voorzien in de behoeften, wensen en doelen van het kind, de jongere of jongvolwassene. Hierbij vinden wij het belangrijk dat degene die het traject volgt zich eigenaar voelt over zijn of haar eigen traject. Dit proberen we te bereiken door hem of haar zeggenschap te geven in alles wat we behandelen. Hierdoor wordt het nut en de noodzaak van het traject beter ingezien, voelt iemand meer verantwoordelijkheid voor het traject en ontstaat meer motivatie. Om uiteindelijk ook echt te leren en de doelen te bereiken zetten wij sport en spel in als middel. Veel kinderen, jongeren en jongvolwassenen zitten niet te wachten op een statig gesprek, maar willen liever actief bezig zijn met dingen die ze leuk vinden, bij ons sport en spel. Dit zorgt voor een actievere houding en daardoor een actievere deelname aan het traject. Daarnaast komen bij veel sporten vaardigheden en kwaliteiten naar boven die je in het dagelijkse leven ook gebruikt. Doordat we veel verschillende sporten inzetten kunnen we ook veel verschillende vaardigheden bewust oproepen en trainen. Natuurlijk is sporten ook gewoon onwijs leuk om te doen, en wie iets doet met plezier leert automatisch beter.

 

Uitgangspunten van Stan-Coaching

  • Leren is een proces dat aandacht en soms hulp nodig heeft
  • Bewust handelen en kunnen reflecteren is de kerngedachte van leren
  • Iedereen is uniek en heeft eigen behoeften, wensen en doelen waar naar geluisterd moet worden
  • Sport en spel zorgen vanuit verschillende opzichten voor een actieve deelname aan het traject

Image

“LOOP JIJ OF JE KIND ERGENS TEGEN AAN, MAAR LIJKT EEN STATIG GESPREK JE NIKS? DAN BEN JE BIJ STAN-COACHING OP DE JUISTE PLEK!”

Veelgestelde vragen
Bij Stan-Coaching bieden we op maat gemaakt coach-trajecten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.
Wij bieden onze op gemaakte coach-trajecten aan rondom Breda, Tilburg, Dordrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal.
De trajecten verzorgen wij zoveel mogelijk bij jou thuis of in de buurt. Wanneer het weer het toelaat sporten wij graag buiten. Indien dit niet mogelijk is zorgen wij voor een geschikte plek binnen, bijvoorbeeld een sportzaal. Bepaalde sporten zoals wandklimmen en suppen zullen natuurlijk plaatsvinden op een daarvoor geschikte locatie.
Wij bieden veel verschillende soorten sporten aan, zoals basketbal, longboarden, boogschieten, snowboarden en boksen. Daarnaast beschikken wij over allerlei materialen waarmee we veel verschillende actieve oefeningen kunnen doen. Het aanbod is erg breed en divers zodat we voor iedereen een traject kunnen creëren dat helemaal bij hem of haar past.
De begeleidingen zullen in principe één keer per week plaatsvinden. Wanneer behoefte blijkt te zijn aan meer of minder contactmomenten in de week is dit ook mogelijk.
Een coach-traject duurt minimaal 12 weken. In samenspraak zal besloten worden voor hoeveel begeleidingen precies gekozen zal worden.