logo
Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen ( en hun ouders/verzorgers )

Coaching

Het doel van de Stan-Coaching is zoveel mogelijk te helpen, ondersteunen en handvatten te bieden bij de problemen die worden ervaren en belemmeringen die deze problemen veroorzaken in het dagelijkse leven. Het belangrijkste daarbij voor ons, is onderzoeken wat aansluit bij de behoeften en wensen van het kind, de jongere of jongvolwassene. Zo kunnen we het coach-traject hierop baseren en krijgt iedereen een traject dat zo goed mogelijk bij hem of haar past. Al onze trajecten staan in het teken van sport en spel. Door activerende oefeningen en gesprekken gaan we de persoonlijke ontwikkeling zo positief mogelijk proberen te bevorderen. De coach is een maatje maar ook een begeleidende/sturende factor in het traject. Jullie kunnen elkaar altijd vertrouwen en zijn open en eerlijk naar elkaar. Jullie stellen samen doelen en bedenken samen hoe het behalen van deze doelen wordt vormgegeven. Het kind, de jongere of jongvolwassene zal de eigenaar zijn over het traject en de coach zal in dit traject begeleiden en opvangen.

 

Hoewel ieder traject uniek is, kunnen wij ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat je kunt verwachten van een coaching-traject bij Stan-Coaching. Wil je een beter beeld krijgen van de basisprincipes, bekijk dan hieronder per doelgroep hoe wij het coach-traject insteken en wat je ongeveer kunt verwachten. Wij willen graag benadrukken dat dit slechts enkele voorbeelden zijn van hulpvragen die wij veel zien. Pas jij of jouw kind niet binnen een van deze doelgroepen betekent dat dus niet dat je niet terecht kunt bij Stan-Coaching. Alles is bespreekbaar en wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op.

Image

“Wij bieden verschillende pakketten aan, om zo goed mogelijk aan iedereens behoeften en wensen aan te kunnen sluiten”

Uniek begeleidingsplan

Coaching voor pubergedrag

Ze weten alles beter en hebben hun eigen wil, maar soms kunnen ze ook erg onzeker zijn en weten ze niet helemaal wie ze willen zijn. Pubers beginnen de wereld te ontdekken en dit kan soms lastige situaties opleveren. Wij proberen samen met jouw puber de lastige situaties bloot te leggen en bekijken hoe we gewenste situatie kunnen nastreven. Daarnaast bekijken we onder andere hoe we de communicatie tussen jou en je puber kunnen verbeteren en zullen we jouw puber helpen te ontdekken wie ze willen zijn. Wil jij als ouder ook graag beter contact met je puber of wil je dat hij/zij lekkerder in zijn vel zit?

Image
Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Coaching voor AD(H)D

Je herkent het wel, je kind of jongere is druk in zijn of haar hoofd, kan zich slecht concentreren, is vaak chaotisch en vergeetachtig. Bij Stan-Coaching gaan we helpen met goed leren plannen en organiseren. Daarnaast proberen we structuur te brengen waar dat nodig is. We bekijken de invloeden van school-, thuis- en andere situaties waar jouw kind of jongere zich veel in bevindt. Zo ontdekken we hoe we het beste kunnen helpen, ondersteunen en handvatten bieden.

Button
Image
We streven naar vertrouwen in het eigen kunnen

Coaching voor sociale vaardigheden

Vindt jouw kind of jongere het moeilijk en spannend om contact te leggen? Vindt hij of zij het lastig om vrienden en/of vriendinnen te maken en zou jouw kind graag meer zelfvertrouwen willen hebben? Bij Stan-Coaching gaan we helpen bij deze belemmeringen. We zullen proberen jouw kind het zelfvertrouwen te geven dat het nodig heeft. Ook helpen we bij het aanleren van communicatieve vaardigheden om voortaan makkelijker contact te kunnen leggen.

Label
Image
Dynamische setting

Coaching voor motivatie problemen

Lukt het jouw kind of jongere niet om zich aan een planning te houden? Is de motivatie ver te zoeken en lukt het daarom steeds niet zijn of haar doelen te bereiken? Bij Stan-Coaching gaan we helpen om de juiste drive te vinden en de motivatie terug te brengen. Motivatie is namelijk te stimuleren en te leren! We brengen daadkracht, wilskracht en doorzettingsvermogen terug. Hoe fijn zou het zijn als jouw kind weer gemotiveerd is om zijn of haar doel te behalen en trots op zichzelf kan zijn.

Image
Sport en spel staat centraal bij ieder traject

Coaching voor frustratie en impulsbeheersing

Heeft jouw kind soms het gevoel dat hij of zij zichzelf niet kan sturen? Heeft jouw kind soms ongecontroleerde boosheid of doet het vaak dingen waar het achteraf spijt van heeft? Bij sommige gedragingen kan het lijken voor je kind dat het geen keuze heeft, het gaat vanzelf. Bij Stan-Coaching gaan we helpen om deze frustraties en/of impulsen de baas te zijn. We gaan opzoek naar wat het impulsieve gedrag of de boosheid triggert en leren hoe we dit gedrag voortaan zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Image
pasfoto

Ik was op zoek naar een coache voor mijn zoon. Is vrij onzeker en vind het lastig om contact te maken. Heeft hier zeker stappen in gemaakt en door te oefenen leer je. Stan heeft hem top begeleidt en zorgt voor een goede terugkoppeling naar ouders. Mijn zoon zegt dat Stan de beste is. Hij krijgt 5 sterren, was een fijne tijd en heeft mij goed geholpen.

pasfoto

Stan heeft met onze dochter gewerkt aan haar sociale vaardigheden. Doordat er een goede vertrouwensbasis was kon ze open en eerlijk alles delen met hem. De coachingsessies waren plezierig, sportief en doeltreffend. Al snel ging ze met de tips ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag. Ze heeft in een korte tijd flinke stappen vooruit gemaakt. Bedankt Stan!

pasfoto

Stan begeleidt met succes onze (puber) zoon van 12 en onze jongere zoon van 7. Beide met AD(H)D en hun eigen problematieken. Stan is zeer geduldig, consequent, lief naar de kinderen en doet toffe dingen met ze in de context van hun begeleidingsbehoeften. In korte tijd bouwde hij een zeer sterke relatie met ze op. Ook de communicatie naar derde (school bijv.) verloopt fijn. Voor ons als ouders in een complex gezin, is Stan een enorme steun geworden. De kinderen zetten met Stan flinke stappen. Ik heb de kids gevraagd wat ze zelf van Stan’s coaching vinden: “Fijn, leuk & lief”, was hun beide reactie. Dus Stan: wij zijn je dankbaar!

pasfoto

We zijn zeer tevreden over het coaching traject dat onze dochter bij Stan heeft gehad. Deze manier paste het beste bij haar. Hierdoor heeft ze weer een hoop zelfvertrouwen en andere inzichten hoe ze de dingen aan kan pakken. Ze zit weer goed in haar vel. Bedankt Stan!

pasfoto

We zijn heel tevreden over de begeleiding van Stan voor onze zoon. Stan is vanaf het begin open en duidelijk over zijn plan van aanpak. Er was direct een klik. Dankzij Stan hebben wij nauwelijks meer te maken met boosheid en driftbuien, er is weer rust in ons gezin.

Miranda

( Moeder )

Kelly

( Moeder )

Maarten en Kathelijn

( Vader en Moeder )

W v Dalen

( Moeder )

Claudia

( Moeder )
Veelgestelde vragen
Bij Stan-Coaching bieden we op maat gemaakt coach-trajecten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.
Wij bieden onze op gemaakte coach-trajecten aan rondom Breda, Tilburg, Dordrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal.
De trajecten verzorgen wij zoveel mogelijk bij jou thuis of in de buurt. Wanneer het weer het toelaat sporten wij graag buiten. Indien dit niet mogelijk is zorgen wij voor een geschikte plek binnen, bijvoorbeeld een sportzaal. Bepaalde sporten zoals wandklimmen en suppen zullen natuurlijk plaatsvinden op een daarvoor geschikte locatie.
Wij bieden veel verschillende soorten sporten aan, zoals basketbal, longboarden, boogschieten, snowboarden en boksen. Daarnaast beschikken wij over allerlei materialen waarmee we veel verschillende actieve oefeningen kunnen doen. Het aanbod is erg breed en divers zodat we voor iedereen een traject kunnen creëren dat helemaal bij hem of haar past.
De begeleidingen zullen in principe één keer per week plaatsvinden. Wanneer behoefte blijkt te zijn aan meer of minder contactmomenten in de week is dit ook mogelijk.
Een coach-traject duurt minimaal 12 weken. In samenspraak zal besloten worden voor hoeveel begeleidingen precies gekozen zal worden.